<alt>Yoga Nidra Bolsward
<alt>Yoga Nidra Friesland

Yoga Nidra wat is dat?


Yoga Nidra is een techniek waardoor je je heel diep kunt ontspannen, zowel lichamelijk, als geestelijk als emotioneel. Je ervaart een gevoel van weldaad, diepe ontspanning en intense rust.


Nidra betekent slaap, en toch is het niet de bedoeling dat je tijdens Yoga Nidra in slaap valt. Je balanceert eigenlijk tussen waken en slapen, je valt net niet in slaap. Je lichaam is dan helemaal ontspannen terwijl je bewustzijn alert blijft. Hierdoor ga je ook in diepere lagen van je bewustzijn ontspannen. Dit zorgt niet alleen voor een lichamelijke ontspanning maar ook een geestelijke en emotionele ontspanning.


Bij regelmatige beoefening van Yoga Nidra voel je je na 1 Yoga Nidra sessie evenveel uitgerust en opgeknapt als na 3 tot 4 uur slaap.


Yoga Nidra is niet ingewikkeld of moeilijk. Het enige wat je moet doen is comfortabel liggen op een matje met een dekentje, kussentje, rolletje etc wat jij fijn vindt. Je luistert naar mijn stem en volgt deze met aandacht. En val je toch in slaap, dat is helemaal niet erg, dan had je het gewoon nodig. Je kunt het niet fout doen. Ik begeleid je door de Yoga Nidra heen.


Er is erg veel onderzoek gedaan naar Yoga Nidra en er zijn heel veel voordelen aan Yoga Nidra. Eentje ervan gaat over slaap. Het zal je slaapkwaliteit verbeteren en slapeloosheid verminderen. Je traint je lichaam om te ontspannen en gemakkelijker in een diepere slaaptoestand te komen.


De Yoga Nidra wordt gehouden bij Yoga Bolsward, dit is in het Gezondheidscentrum Jelmerstraat 4F in Bolsward.


Datums YogaNidra&Relax (dit is incl fijne relax oefeningen vooraf)


  • dinsdagavond 13 februari 20.30-21.45 uur
  • dinsdagavond 12 maart 20.30-21.45 uur
  • dinsdagavond 16 april 20.30-21.45 uur


  • Het is ook mogelijk om een Nidra te volgen met je eigen groepje. Bijv een afdelingsuitje of een vriendinnen groepje. Je kunt dan een bericht sturen via het contactformulier.


Investering is 12,50 euro per keer

Matjes en kussens zijn aanwezig

Nieuw!!!! Face&Nidra

Vanaf oktober ga ik YogaNidra combineren met FaceYoga! Dit is een wat langere les van ongeveer 90 minuten. Het is een prachtige combi, we doen eerst FaceYoga en daarna ga een diep ontspannen met een YogaNidra


Wat is FaceYoga?

Het is een combinatie van gezichtsoefeningen en gezichtsontspanningstechnieken. Daarnaast gezicht- en reflexpunten massage. Deze laatste twee zijn oude Oosterse technieken.


De gezichtsoefeningen zijn goed voor het ontspannen en loslaten van spanning en stress in gezichtsspieren. Zo leer je je brein om deze spieren bewust te ontspannen. 

Ook zorgt het voor een betere bloedtoevoer naar de spieren.


GezichtsYoga helpt je huid strakker en stralender te maken. Het verzacht rimpels en lijntjes en laat spanning wegvloeien. Ook helpt het om vochtophopingen en donkere kringen te verminderen. Het kan ook hoofdpijn en gespannen kaken verminderen. Van YogaNidra was al bekend dat het helpt om kaakklemmen en tandenknarsen te verminderen.

Datums Face&Nidra

Face&Nidra 10.00-11:30 uur


De Face & Nidra Yoga vindt iedere eerste zondag van de maand plaats. (Met uitzondering van vakanties en feestdagen).


  • Zondagochtend 3 maart 10.00-11.30 uur
  • Zondagochtend 7 april 10.00-11.30 uur


Investering 15 euro per keer


  • Het is ook mogelijk om een Face&Nidra te volgen met je eigen groepje. Bijv een afdelingsuitje of een vriendinnen groepje. Je kunt dan een bericht sturen via het contactformulier.


Opgave kan via contactformulier


 
 
 
 
 
<YogaNidra docent Tineke Wiersma>